Skrabbog
Overskrift 1
http://www.fiskogfri.dk/Forside/Nyheder/Fint-fiskeri-i-Esrum-Å

Fint fiskeri i Esrum Å

Jesper Larsen med en fin havørred på 2,3 kilo fra Esrum Å.
Jesper Larsen med en fin havørred på 2,3 kilo fra Esrum Å.


28.1.11 – JESPER LARSEN, der imidlertid er blevet kendt for sine tunfangster i efteråret, kan også andet end at fange tun. Den 22. januar var Jesper på havørredfiskeri i zone 2 i Esrum Å, hvor han fik et par fine fangster.

– Jeg startede fiskeriet klokken 13 netop da jeg kom til det sted på zonen, som jeg havde bestemt mig for at lægge ud med, fortæller Jesper. – Teknikken jeg bruger er små, forsigtige bevægelser med nedstrøms wobler fiskeri, ligesomsom jeg næsten altid gør i åen. Efter en halv time efter kom dagens første hug og en flot havørred på 2,3 kilo leverede årets første stærke fight. Derefter skulle der gå lidt tid inden den næste havørred lod sig overliste, den huggede hårdt og gik tungt inde under brinken de første minutter, inden den kom ud på frit vand. Nogle yderligere minutter senere kunne jeg nette en fin nedgænger på 4,2 kilo, fortsætter Jesper.

– Det var en rigtig fin start på året i åen, og dagen efter var jeg igen ude ved åen nogle timer, og der fik endnu en havørred på 1,1 kilo, slutter Jesper i sin rapport til Fisk & Fri.
Min Skrabbog
Man er vel nød til at havde en skrabbog, når
det man fanger kan bringes som nyhed i blad og avis.

men også en skrabbog for sjov.
Flade med Fisk & Fri

Fladfisk og havblik

 
På fladfisketuren medJans Lystfiskershop blev der landet godt med fisk - i alt blev det til cirka 350 landede fisk!
25.10.10 – FISK & FRI OG JANS LYSTFISKERSHOP afholdte onsdag den 20. oktober en fladfisketur på Øresund, hvor de 28 deltagere havde en rigtig god tur.

Vejret viste sig fra en overraskende god side og fiskerne havde havblik hele dagen, hvilket sker meget sjældent. Fiskeriet gik ligeledes rigtigt godt. Den samlede dagsfangst blev på cirka 350 fladfisk – flest ising – men også en del skrubber op til 900 gram. Der var ikke så mange rødspætter, men enkelte fisk op til 800 gram blev der taget. Også nogle små torsk, enkelte hvillinger samt knurhaner blev landet. Ligesom fladfisketuren året før fangede Rene Christensen flest fisk med 33 stk. Jesper Larsen, der er kendt for sin fangst af rygstribet pelamide (også kaldet bonito), fik 32 og Kim Riboe fik 28. Indehaver af Jans Lystfiskershop, Jan Kristoffersen kunne notere sig med 25 fladfisk.

Alt i alt havde fiskerne en rigtigt dejlig dag på vandet, og vejret må siges at have helt perfekt.
På fladfisketuren med Jans Lystfiskershop blev der landet godt med fisk - i alt blev det til cirka 350 landede fisk !!
Bonito feber

Kilde: Fisk & Fri

Så er der taget tun på stang

10.10.2010- JESPER LARSEN tog til Ringhals ved Varbjerg, Sverige med sin båd, Oceanseeker, men en konkret mission. Hans drøm var at være den første dansker i nyere tid til at fange en stangfanget tun. Og i går (09.10.2010) lykkedes i den grad. Jesper fangede ikke mindre end tre eksemplarer af arten rygstribet pelamide, Sarda sarda. De gav en forrygende fight fortæller han Fisk & Fri. Hele historien og resten af billederne får du i Fisk & Fri, nov. udgaven. Dette må siges at være lidt af en præstation og Jesper ligger lunt i Rekordfisk konkurrencen for november måned, hvor han har tilmeldt fiskene. Desværre sejlede Jesper ikke fra en dansk havn og dermed tæller fiskene ikke som officielle danmarksrekorder.
 
Jesper Larsen, er forståelig glad for sin tunfangst, der er en mindre - eller større - sensation, set med danske øjne.

De tre småtun huggede på Rapala woblere, og fightede glimrende på trollinggrejet.

.......................................................................................................

Kilde: Fiskeavisen

Dansker fanger tun på stang i Kattegat

Af: Redaktionen / 09.10.10 08:13:00

Jesper Larsen drog fredag aften til Sverige med en mission - at fange en tun på stang.
Missionen lykkedes her til morgen, hvor Jesper indtil videre har fanget tre bonitoer fra sin båd Ocean-Seeker.

Fiskeriet foregår ud fra kraftværket Ringhals, som ligger ved Varberg.  Den første fisk vejede 1,740 kg - de næste to kom på et trippelhug er og endnu ikke blevet vejet. Fiskene blev taget på woblere i den 17 grader varme udledningsvand fra kraftværket. Jesper kan sit kram, for ingen af de 10 lokale svenske både, som også ligger og fisker omkring Jesper har fanget noget. 

Fiske Avisen følger Jesper hele dagen og kommer med flere opdateringer
  

"Rekord" Hårhvarre
Af: Jesper Larsen / 28.09.10 16:37:00

Jesper Larsen beretter i denne fangstrapport om ægte begynderheld.
Landet ligger sådan, at jeg ofte er ude i min nye Warrior (Ocean-seeker), og næsten hver gang har jeg en gæst med i båden.

Min nabo og gode ven Claes er en af dem, og det er for ham, der fik en fantastisk oplevelser. 
 
Claes er nybegynder i "faget" og har haft en del ture på Øresund i løbet af et år med turbåde og med lånegrej, dog ture uden gode resultater. Derfor var Claes meget spændt på sin første tur i Warrioren og blot to timer efter afgang udbrød han: "Vi har kun fisket to timer, og baljen er allerede halv fyldt."
 
To weekender senere (25. september ) kunne han lokkes med igen, da udsigten til makrel var der.
Vi sejlede tidligt og startede ved Kronborg og søgte lidt rundt, hvorefter vi kom over i Trykkerdammen. Ingen makrel og kun lidt spredte torsk, men pludselig sagde Claes, at der vist nok var fisk på, og op kom der en hårhvarre!. Straks udbrød jeg, at det var sku ikke hverdag man så sådan en og den var yderst sjælden.
Claes svarede promte, er den sjælden så skal den ud igen! Det var derfor kun med nød, at den blev målt til 20,3 cm og to stk foto blev det til, for den skulle jo hurtigt ud igen.
 
Det var først hjemme igen og foran min PC og søgen på nettet, at det gik op for mig, at denne hårhvarre var meget unik i form af sin størrelse, da de max bliver 25 cm, så den Claes fangede var altså et unikt eksemplar.
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE